Ledo_varazdinske_toplice20

Ugodno popodnevno druženje uz mlada vina OPG-a Najman i Ledove mirisne slastice

Krajem siječnja 2016. u Izletištu Vila Toplissa održane su dvije zanimljive degustacije – mladog vina OPG-a Najman i Ledovih slastica.

Drago Najman je s posebnim entuzijazmom i ponosom promovirao svoja vina za koja posebno ističe da su rađena prirodnim putem bez prisustva umjetnih dodataka (kvasine i slično). Počevši s Topličkom iskrom koja je ujedno i vino kuće Vila Toplissa, preko lepršave voćne Graševine, Rajnskog rizlinga, Sauvignona i Prtugizca do Pinota crnog i sladunjavog Muškata žutog prikazao je svoj raskošan proizvodni asortiman.

Da degustacija ne bi ostala samo na piću pobrinuo se mladi kuhar iz Leda koji je pripremio pregršt jela iz asortimana duboko smrznutih proizvoda Leda namijenjenih prodaji u ugostiteljskim objektima. Tako su se okupljeni imali prilike okušati u bifteku i ramsteku s odličnim prilozima poput mladog krumpira, povrća ili pak paniranih kolutića luka, kareu u umaku od pet vrsta gljiva, pilećim prsima sa sirom i slasnom umaku od vrhnja, slavonske salame i kiselih papričica. Ljubitelji riba mogli su probati paprikaš od totana, pečenu pastrvu iz Gacke, file skuše ili smuđa te soma u umaku od vrhnja.

Cjelokupna priča zaokružena je slasnim desertom – savijačom sa šumskim voćem i kremom od vanilije ili pak palačinkama sa sladoledom od vanilije i umacima od šumskog voća ili čokolade.