prezentacija-vina-bolfan-02

Održana prezentacija vina Vinarije Bolfan

U Vili Toplissa održana je prezentacija vina Vinarije Bolfan. Harmoniju okusa kvalitetnih vina podigla su iznimno ukusna tradicionalna jela spremljena na moderan način.
Prezentacija je započela kvalitetnim polusuhim Rieslingom berba 2013. Uz ovo vino zlatne boje i intenzivnih tonova marelice domaćin je poslužio hladno predjelo sastavljeno od sireva Šantić i kobasica mesnice Gotić. Kao dodatak poslužena je delikatesa – ulje prešanih koštica grožđa.

Večera je nastavljena toplim predjelom za koje je servirana krem juha od tikve puterice uz koju je više nego odlično prijao Rosé rubinske boje intenzivnog voćnog mirisa s aromama šumskog voća i malina.

Sauvignon – vrhunsko suho vino slamnate boje i povrtnih nota zelene paprike i livadnih trava poput koprive preporučen je uz neobičnu, ali izvanrednu, kombinaciju domaćih širokih rezanaca u umaku od tikvica i badema.

Okuse srnećeg paprikaša s domaćim kuruznim žgancima odlično je zaokružio pinot crni izražene voćnosti s notama zrele šljive. Kad već spominjemo šljive, iznenađenje večeri bio je desert u kojem je najintenzivnije izrađena kombinacija tradicionalnih jela i modernih umaka. Kuruzna zlevka pripremljena s preljevom od crnog vina, sušenih šljiva i rakije šljivovice probudila je sve okusne pupoljke pa se s lakoćom može reći da su gosti najviše uživali u posljednjem prezentiranom vinu – pjenušcu Bolfan Centurion.

Za iznimne prezentacije zaslužni su Puškadija Krunoslav kao prezentator vina, Dario Rutić kao prezentator jela i Danijel Babić kao glavni kuhar.

Nizanjem nabrojenih vina i jela večer je prošla gotovo neprimjetno, ali sjećanja na isprobane okuse kuhinje Vile Toplissa i vina vinarije Bolfan zasigurno neće biti tako skoro zaboravljena.